Világító Adventi Naptár

Kedves Salgótarjániak!
Kedves Munkahelyi és Civil Közösségek!

A Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezete, a Nógrád Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület játékra hív.
Az adventi fényekkel öleljük át decemberben a 100 éves Völgyvárosunkat, tegyük ünnepivé a karácsonyi ünnepek előtti várakozás időszakát!
A játék ötlete néhány éve Solymárról indult és azóta országos méretűvé vált. Ebben az évben Salgótarján is csatlakozik a kezdeményezéshez, a Világító adventi kalendárium-hoz.
A játék lényege, hogy december elsejétől minden nap más-más helyi lakos, közösség díszíti és világítja ki az ablakát a szintén világító aznapi adventi számmal. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Salgótarján utcáin. Szentestén pedig egyszerre hoz fényt az összes ablak.
Az, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak -lent olvasható- egy térképen nyomon követhető lesz. A térkép alapján egy késő délutáni séta során minden nap megkeresheti az újabb világító kalendáriumi ablakot! Ha pedig elküldi — akár „ablak-tulajdonosként”, akár sétáló felfedezőként — az ablak fotóját, akkor hozzájárul ahhoz, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen!

A játék menete:


A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra! Aki szeretné feldíszített ablakát a világító kalendáriumban tudni, 2022. november 20-ig írja meg jelentkezését a nograditit@gmail.com email címre, ablak/lakcíme megjelölésével!
Mi, válasz e-mailben megadjuk a titkos kalendáriumi sorszámát. A megfelelő utcához – csak a szám – felkerül a térképre. A megkapott kalendáriumi napon a játékos kiteszi a számát a feldíszített ablakába, ami karácsonyig kint is marad.
Az adott napon, 17.00 -18.00 óra között kivilágosítja a feldíszített ablakot, december 24-én, ugyanebben az időben az adventi kalendárium ablakai egyszerre világosodnak ki.
Térkép készül, amely az alábbi honlapon: nmtie.hu és a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület Facebook oldalán is megtalálható lesz. Bővebb információ kérhetó: Juhászné Kincses Helén, 70 933 8495

Játsszon velünk! Játszatok velünk!
Várjuk együtt, a szeretet fényével a karácsonyt!