Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület
Tudományok a háztartásban
1 / 10
Miért vittek a középkorban hosszú hajóutakra savanyú káposztát?
2 / 10
A laktóz érzékeny ember melyik élelmiszert fogyaszthatja az alábbiak közül?
3 / 10
Mi a különbség a fermentált és a romlott élelmiszerek között?
4 / 10
Mi a fermentálás?
5 / 10
Miért volt szükségszerű a modernség előtti időkben a káposzta savanyítással történő tartósítása?
6 / 10
Miért maradhat meg a savanyú káposztában a C-vitamin tartalom?
7 / 10
A tejsavbaktériumok milyen körülmények között élnek és szaporodnak?
8 / 10
Az alábbiak közül melyik a MODERN gyáripar jellemzője?
9 / 10
Miért van a sózásnak tartósító ereje?
10 / 10
Az alábbiak közül milyen találmánnyal alakította át a háztartásokat a MODERNség?