Tudományok a háztartásban

1 / 10

Miért vittek a középkorban hosszú hajóutakra savanyú káposztát?

2 / 10

A laktóz érzékeny ember melyik élelmiszert fogyaszthatja az alábbiak közül?

3 / 10

Mi a különbség a fermentált és a romlott élelmiszerek között?

4 / 10

Mi a fermentálás?

5 / 10

Miért volt szükségszerű a modernség előtti időkben a káposzta savanyítással történő tartósítása?

 

6 / 10

Miért maradhat meg a savanyú káposztában a C-vitamin tartalom?

7 / 10

A tejsavbaktériumok milyen körülmények között élnek és szaporodnak?

8 / 10

Az alábbiak közül melyik a MODERN gyáripar jellemzője?

9 / 10

Miért van a sózásnak tartósító ereje?

10 / 10

Az alábbiak közül milyen találmánnyal alakította át a háztartásokat a MODERNség?

0%